MEKANISKE NØGLER OG STARTSPÆRRE

Når man taler om bilnøgler, så skelner man først og fremmest mellem biler med og uden startspærre. Startspærre blev lovpligtig ved starten af 1996, så langt de fleste biler er udstyret med en sådan. Er din bil nyere end 1995 er den udstyret med startspærre.

Startspærren er en lille chip - transponderen, der sidder inden i bilnøglen. Den betyder, at bil og nøgle skal passe sammen for, at man kan starte bilen. Man skal altså skelne mellem selve nøglen og startspærredelen. Den skårne nøgle kan låse bilens døre op, den vil også passe i tændingslåsen, men passer bil og startspærre ikke sammen, kan bilen ikke starte.

Nøgle- hælebarer reklamerer ofte med bilnøgler, men vær opmærksom på, at de ikke altid har kodeudstyr til at få startspærredelen kodet på din bil og så ender du med en nøgle der kan låse bilen og låse den op igen, men den kan ikke starte bilen.

Vi har moderne udstyr, så vi laver nøgler med startspærre til langt, langt de fleste bilmærker og koder dem på bilen, så det hele passer sammen.

Nøgler skæres efter kode, så du får ikke en kopi af din gamle nøgle med samme slitage, du får en nøgle, som er lige så ny, som da bilen kom fra fabrikken. Man kan opleve, at låse i ældre biler går lidt trægt og at man skal kende låsen og lirke lidt med nøglen for at låse op og starte bilen. Den ny nøgle skåret efter kode gør tit, at lås og nøgle passer sammen igen og det hele går lidt lettere.

Husk altid at have to nøgler til din bil. Mister du en, så få bestilt nøgle nummer to inden du mister den sidste nøgle. Vi kan hjælpe dig meget enklere og billigere, når du har en nøgle, men står du uden nogen nøgle overhovedet, kan det blive en bekostelige affære at komme på vejen igen. Der er stor forskel på de enkelte bilmærker, men det hænder, at der skal helt nye låse og tændingslås til for at bilen kan blive kørende igen.

Vær også opmærksom på, at vi kan lave en nøgle og kode den på din bil, mens du venter. Bestiller du en nøgle hos forhandleren går der flere dage eller uger før du får den bestilte nøgle.

Bilens låse

Vi er behjælpelige med omkodning af bilens låse, hvad enten det er døre eller tændingslås.

Oplukning af biler

Har du tabt din bilnøgle, så kontakt os på 40 68 37 39. Vi tilbyder oplukning af biler også udenfor normal arbejdstid og i weekenden.